Met FC Zemst Sportief kwam er een ploeg op bezoek die vorig jaar nog nipt de promotie miste en zijn start niet gemist had met 7 op 9. We mochten ons dus verwachten aan een moeilijke wedstrijd.
De avond voordien hadden onze jonge fanionspelers van Fanion B al het voorbeeld gegeven met hun eerste overwinning van het seizoen na een mooie wedstrijd en goeie pot voetbal.
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de opa van Alex Henroteaux en voor Tuur De Zutter, speler van onze club en zoon van Herwig De Zutter, ex-coach en lid van onze club.
De aftrap en matchbal werd gegeven door Tom Heyvaert zaakvoerder van Sandety en schepen van onze gemeente Lokaal bestuur Meise

Meise begon wat afwachtend aan de wedstrijd maar eiste wel het balbezit op, zonder echte dreiging. Na een 20 minuten spelen werd Moyson diepgestuurd die mooi breedlegde voor de vrijstaande Van den Boeynants maar hij schoot alleen voor de bezoekende doelman naast.
Enkele minuten later opnieuw een actie van Enio ditmaal tot bij de vrijstaande Van den Boeynants, op zijn schot kon de doelman deze keer redding brengen.
Zemst begon te kraken en een treffer kon niet uitblijven. Na een mooie actie van Henrotaux had de bezoekende doelman moeite om de bal te klemmen en Jarne Chrispeels was goed gevolgd om de verdiende 1-0 binnen te tikken.
Zemst reageerde vrijwel onmiddellijk met een ingestudeerde hoekschop waarbij de bal voor een vrijstaande Zemst speler viel, hij schoot van dichtbij huizenhoog over, dit kon de gelijkmaker zijn.
Meise duwde door en begon met de gekende aanvalsgolven met veel beweging. Walravens kon zich goed doorzetten op links – niet de eerste keer – maar werd foutief gestopt. Vrije trap en Willems vond de vrijstaande Walravens die de 2-0 mooi binnentrapte. Rusten met een comfortabele voorsprong.

Na de rust ging Meise op het elan van de eerste helft verder, en na een mooie actie van Henrotaux werd Enio in het straatje gestuurd, hij legde de bal mooi tot bij Van den Boeynants die de 3-0 kon netten.
Zemst probeerde wel maar tot echte kansen kwam het niet. Op één goeie poging schoot de bezoekende flankspeler naast doel.
Meise had de controle over de wedstrijd.
Even later werd Moyson foutief gestopt in de zestien, hij zette de elfmeter zelf feilloos om en 4-0.
En nog was de honger niet gestild want Willems zette enig mooi Moyson alleen voor de doelman die de 5-0 onder die laatste binnenschoof.
Net voor affluiten kon Zemst de eerredder nog netten na een vrije trap door het muurtje, 5-1.
Fanion A – F.C. Zemst Sportief A   5 – 1
Goals: 37m 1 – 0 Jarne Chrispeels (Alexandre Henrotaux), 44m 2 – 0 Enio Walravens (Maarten Willems), 56m 3 – 0 Thomas Van den Boeynants (Enio Walravens), 72m 4 – 0 Sébastien Moyson (pen), 85m 5 – 0 Sébastien Moyson (Maarten Willems), 90m 5 – 1 Kjell Begyn

Goeie match van onze groenen en 12 op 12 , opdracht volbracht en na affluiten kon coach Sadio Ba de focus al op volgende zondag leggen, want met FC Strombeek 1932 komt er opnieuw een titelkandidaat richting De Nekker. Beide voetbalterreinen liggen in vogelvlucht 1850m van elkaar verwijderd dus we kunnen spreken van een echte derby.