Op zaterdagavond konden onze jonge voetballers van de B-ploeg reeds voor de tweede opeenvolgende week de drie punten thuis houden na een 2-0 overwinning tegen FC Schepdaal B.
Na een moeilijk eerste kwartier waar onze ploeg werd weggespeeld werd het evenwicht hersteld.
Na een zeer intensieve wedstrijd kreeg onze ploeg dan toch de verdiende beloning met twee goals in het laatste kwartier van de wedstrijd.
Een verre uittrap van doelman Sébastien Mesmaekers belandde tussen de twee centrale verdedigers maar als een duiveltje uit een doosje was Kaj Van der Steen iedereen te snel af en daar was de 1 – 0.
Net voor tijd een mooie aanval op de linkerflank die begon bij Adriano Gueli en na enkele mooie balwisselingen Siebren Wyns de ingevallen Alessio Della Pina oog in oog bracht met de bezoekende portier en daar was de 2 – 0. Beide goals vielen na een mooie collectieve aanval.
Een meer dan verdiende overwinning voor onze boys, de talrijk opgekomen supporters werden verwent!
Fanion B – FC Schepdaal B   2 – 0
Goals: 75m 1 – 0 Kaj Van der Steen (Sébastien Mesmaekers), 88m 2 – 0 Alessio Della Pina (Siebren Wyns)
Volgende wedstrijd zaterdag 6 oktober om 18u:
V.K. Liedekerke B – Fanion B op kunstgras.

Op zondagnamiddag kon coach Sadio Ba op dezelfde spelers rekenen die vorige week FC Zemst puntenloos naar huis stuurden. Tegenstander en buur FC Strombeek werd voor het seizoen bij de favorieten gerekend en bevestigde ook die ambitie tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. De aftrap werd gegeven door zaakvoerster Isabelle Van den Brande van ColorCasa.
Na de wedstrijd werd er een gratis vat geschonken door schilderwerken Dok Clement, papa van jeugdspeler Sem en zelf vroeger een begenadigd schilder van assists op plaatselijke voetbalvelden.
Voor deze derby kwam er wel wat volk opdagen op De Nekker en de plaatselijke penningmeester kon tevreden aan de wedstrijd beginnen.
De bezoekers begonnen het best aan de partij met veel balbezit en snedige acties, al verdedigden onze groen-zwarten wel stevig. Zo werden er in de beginfase enkele stevige duels genoteerd en waren er terechte gele kaarten voor Willems en Van Lautem, die een doorgebroken Strombeek speler net op tijd kon stoppen.
Meise was duidelijk minder in vorm dan de voorbije 4 wedstrijden en diende het spel te ondergaan, maar op de eerste de beste corner kon Van Laetem mooi binnenkoppen, 1-0 ietwat tegen de gang van het spel in.
Na de 1-0 zakte Meise nog dieper in en bleef Strombeek beter combineren, al konden ze ook geen enkele kans creëren en kwamen ze niet verder dan enkele vrije trappen en hoekschoppen die telkenmale sterk verdedigd werden door onze groenen. Net voor rusten diende doelman Claes goed uit te komen op een doorgebroken Strombeek speler, de sfeer werd wat bitsiger en Chrispeels reageerde nadat zowel Claes als hijzelf een (bewuste?) fout dienden te ondergaan. De Strombeekse spits liet zich ook vangen en duwde Chrispeels voor de ogen van de scheids op de grond. Waar iedereen een rode kaart verwachtte gaf de scheids geel aan beide kemphanen, naderhand een goede beslissing want aan beide kanten lieten ze zich vangen in die fase .Rusten met een 1-0 voorsprong maar we konden ons verwachten aan een moeilijke 2de helft.

Meise kwam wel beter uit de kleedkamer maar kansen bleven aan beide kanten uit. Tot de 60e minuut de ervaren Strombeek spits een rechtstreekse rode kaart kreeg voor een elleboogstoot. Strombeek met 10 man, en Meise in een zetel. Zou je denken, want het was warempel Strombeek dat de wedstrijd nog meer naar zich toe trok en een grote kans kreeg op de gelijkmaker , het schot werd ultiem in hoekschop afgeblokt.
Meise bleef sterk verdedigen en kon er nu op de counter uitkomen maar speelde het niet goed uit. Tot de stilaan onvermijdelijke Sebbe Moyson zijn duivels ontbond en de 2-0 staalhard voorbij de Strombeekse doelman schoot. Een grote zucht bij de aanwezige supporters, want de gelijkmaker hing echt wel in de lucht.
In de slotfase kwamen er nog enkele kansen op een grotere voorsprong maar het mag gezegd worden dat zelfs de 2-0 al een beetje overdreven was.
Maar derby’s beste vrienden, die speel je niet, die win je!
15 op 15, “draa poenten en al de rest es cinema”, sprak zaliger Raymond Goethals wijze woorden.
Proficiat aan de coach en spelers, volgende week beginnen we aan een tweeluik op verplaatsing met achtereenvolgens VK Berg Op en KFC Eppegem B. Supporters op post!