Net als Fanion A zondag moest Fanion B zaterdagavond de wei in voor een rasechte derby tegen de buren uit Merchtem.
Het werd een vrij bitsig duel zoals van een burenduel mag verwachten.
Onze ploeg begon de wedstrijd goed en kwam al na een kwartier op voorsprong toen Kaj Van der Steen de snelle Esteban Gomez Navarro wegstuurde en deze niet twijfelde en de 1 – 0 was een feit.
Verdediger Anthony Ingenito viel amper één minuut later al uit met een blessure.
De beste kansen waren voor Meise maar het was toch een halfuur wachten op een tweede treffer toen een voorzet van Lander De Cremer door verdediger Joran De Meerleer in eigen doel werd gewerkt.
De bezoekers moesten nu wel komen, met de nodige overtredingen wat resulteerde in drie gele kartonnen in de eerste helft. De bezoekers kregen enkele kansjes in het slotkwartier met de beste kans vanop de elfmeterstip. Hierdoor werd het toch nog op slag van rusten 2 – 1 en opnieuw spanning in de wedstrijd.

Ook in de tweede helft volgden de overtredingen van de bezoekers mekaar op maar Meise bleef rustig en goed voetballen en kreeg nog voldoende kansen om een ruime voorsprong uit te bouwen.
Het was echter wachten tot de slotminuten toen de doorgebroken Robbe De Maeght werd neergelegd in de zestien en zelf vanop de stip de 3 – 1 eindstand kon vastleggen.
Een overduidelijke zege van onze youngsters die hiermee alvast het goede voorbeeld hebben gegeven aan Fanion A wat te doen zondagnamiddag, ook al tegen Merchtem United.
Fanion B – Merchtem United B   3 – 1
Goals: 15m 1 – 0 Esteban Gomez Navarro (Kaj Van der Steen), 31m 2 – 0 owngoal Joran De Meerleer, 41m 2 – 1 Ilyas Ben Ktib (pen), 87m 3 – 1 Robbe De Maeght (pen)