Historiek

1961 - 1981

Tot 1962 slaagde K.F.C. Meise erin iedere keer een volledig elftal op het scheidsrechterblad in te schrijven.

Oproep aan alle inwoners van Meise

F.C. Meise één jaar inactief

F.C. Meise heeft de K.B.V.B. laten weten dat het tijdens het seizoen 1962 – 1963 inactief wenst te blijven. Deze beslissing werd genomen na rijp overleg tussen de hh. M. De Vroede, J. Gillesjans en L. Geeroms en is gemotiveerd door het feit dat meerdere opgeroepen spelers herhaaldelijk geen gevolg hebben gegeven om op te treden. Zo waren tijdens de jongste wedstrijd van groen-wit slechts zeven spelers opgekomen.

Voorzitter Marcel De Vroede die wij daaromtrent ondervroegen deelde ons mede dat dit de enige mogelijke beslissing was, doch dat F.C. Meise daarom geenszins van het voetbaltoneel verdwijnt. Het is wel spijtig dat deze toestand zich moet voordoen op het ogenblik dat F.C. Meise haar 30-jarig bestaan kon vieren. Vermelden we nog dat het inactief blijven van F.C. Meise niet met zich brengt dat haar spelers automatisch en definitief naar een andere ploeg kunnen overgaan.

 

 

In het seizoen 1963 – 1964 werd opnieuw gestart met de competitie.  

De nieuwe kleedkamers 

 Omstreeks 1965 kreeg de club een veld ter beschikking  aan de St.  Annastraat.

 Hier bevinden zich momenteel nog steeds de huidige  voetbalterreinen.

 Tijdens het seizoen 1966-1967 kon de voorzitter Marcel  De Vroede  beletten dat een oud boerderijtje van het jaar  1800, beter bekend als “Het  Hoeveke” werd gesloopt.

 Dit gebouwtje werd omgevormd tot kleedkamers. Dit  was een echte luxe  in vergelijking met de povere  accommodatie waarvan de ploeg tot op dat  ogenblik had  moeten gebruik maken.

 


 

 

 

 

Het optimisme en de harde inzet van voorzitter Marcel De Vroede leidde in het seizoen 1968-1969 tot de verovering van de kampioenstitel in de derde afdeling.

De kampioenenploeg van 1968 - 1969Feest in de kantine

 

 

 

 

 

 

 

K.F.C. Meise werd voor de tweede maal naar tweede provinciale gepromoveerd. Bij deze gelegenheid werden de spelers die de titel hielpen behalen feestelijk gevierd op het gemeentehuis door de toenmalige burgemeester Jules Van Campenhout.

De taart

De spelers waren:

Keeper Walter Zulliani, Tony Van der Stappen, Marcel Verminck, M. Jacobs, J.P. Walschap, Roger Van Den Bossche, Romain Dries, Frans De Bondt, S. Vandermeulen, Michel Wijns, Patrick Van der Stighelen, Jef Delos, Jef Plettinck en Van Schel.

Tijdens deze gelegenheid werd door de toenmalige schepen, Jos Chabert, ook Marcel De Vroede gelauwerd voor zijn jarenlange inzet.

 

 

Het jaar daarop werd op het nippertje de promotie naar eerste provinciale gemist.

Terug naar historiek