Historiek

1982 - 1985

In 1985 werd voorzitter Marcel De Vroede, na eerst jarenlang speler, daarna bestuurslid en tenslotte voorzitter geweest te zijn, opgevolgd door Louis De Smedt. Louis was als jeugdspeler, vanaf 1956 in de eerste ploeg, daarna als jeugdtrainer, om tenslotte zijn actieve carrière te beëindigen met het voorzitterschap van onze club.

Louis De Smedt

 In een interview, tijdens zijn aanstelling als voorzitter,  beschreef hij zijn  loopbaan als volgt :

 “Als speler stond ik op alle plaatsen, die van doelwachter  uitgezonderd.

 Als trainer heb ik zowat alle jeugdploegen onder handen  gehad.

 Als lid van de club heb ik dan ook ongeveer alles gedaan:  spelen en trainen,  maar ook metselen en timmeren.

 Toen we in 1972 – 1973 van de gemeente de terreinen in de  Nekker ter  beschikking kregen, heb ik, samen met enkele  vrijwilligers, kleedkamers en  een kantine gebouwd. Later  breidden we die kantine ook nog uit en bouwden  we ook een  kleine overdekte staanplaats”.

 

 

 

 

Louis wist zich op dat ogenblik gesteund door een goed team. Maakten deel uit van dit bestuur: secretaris Ward Ooms, schatbewaarder Willy Van Bellingen, ondervoorzitter Laurent Peeters en voorzitter van het jeugdbestuur Marcel De Bondt.

Tijdens deze periode en tot eind de jaren tachtig was K.F.C. Meise sportief een niet te versmaden subtopper. Alle ploegen die meededen in de strijd om de titel kwamen steeds met een bang hart naar Meise afgezakt. De kern van deze ploeg werd gevormd door een aantal spelers die nog steeds actief zijn binnen onze club. Namen als Eddy De Wit, Patrick Cleynhens en Bernd De Smedt klinken de meeste sympathisanten van onze club wel bekend in de oren.


Terug naar historiek